Hradecké delikatesy Dobré Ghí

Hradecké delikatesy Dobré Ghí
  • Fotografie 1
  • Fotografie 2
  • Fotografie 2

Hradecké delikatesy Dobré Ghí

6 hodnocení
100 %
Doporučuje
1,9 tis.
zobrazení

Zlatý poklad ve vaší kuchyni získaný z důkladně přepuštěného másla. Připravuje se původním způsobem v malých sériích se zaměřením na kvalitu a poctivost. Více Méně

    Dostupnost Cena Počet kusů    

Hradecké delikatesy Dobré Ghí natural - čistý máselný tuk z českého másla

Vědeli jste, že Ghí je pouze natolik dobré, nakolik je dobré máslo, ze kterého je poté připraveno (přepuštěno)? Základem Dobrého Ghí je proto jen to nejkvalitnější máslo z oblastí Českomoravské vrchoviny. Z něj pak díky osvědčené receptuře dostává to nejlepší v podobě máselného tuku, který je více než vhodný pro vaše všestranné použití. Ghí se nepřipálí ani na pánvi a dobře snáší i opravdu vysoké teploty.

Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. I když se však z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. Přepuštěné máslo se připravuje pomalým převařováním másla, kdy se odstraňuje voda a ostatní příměsi až zbude čistý, průhledný tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200-250 °C) než původní máslo (150-180 °C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.

Ghí používáme stejně jako ostatní tuky - k pečení, vaření, dušení, ke zjemnění pokrmů, do polévek, omáček, pomazánek a sladkých moučníků. Zejména je vhodné na smažení, neboť se nepřepaluje. Dá se mazat i na pečivo. Ghí je daleko chutnější než klasické máslo. Ghí se také používá k dosažení krásnější a zářivější pleti. Naneseme tenkou vrstvu na pokožku, necháme chvíli působit, a potom jemně vmasírujeme.

Hradecké delikatesy Dobré Ghí natural v bodech:

  • tuk získaný z přepuštného másla
  • kvalita z Českomoravské vrchoviny
  • všestranné použití
  • nepřipaluje se na pánvi
  • využití při pečení, vaření a dušení
  • pomáhá ke krásnější a zářivější pleti
  • vhodné pro vegetariány a paleo dietu
  • bez lakózy a lepku
Balení: 220 ml, 450 ml
  100 g
Energetická hodnota 3700 kJ / 883 kcal
Tuky 99,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 67,4 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Bílkoviny < 0,1 g
Sůl 0 g

Ingredience:

Máselný tuk min. 99,3 %.

Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy mléka.

Doporučení výrobce:

  • Vhodné k pečení, vaření, dušení, ke zjemnění pokrmů, do polévek, omáček, pomazánek a sladkých moučníků.
  • Zejména je vhodné na smažení, neboť se nepřepaluje.
  • Dá se mazat i na pečivo.
  • Ghí se také používá k dosažení krásnější a zářivější pleti. Naneseme tenkou vrstvu na pokožku, necháme chvíli působit, a potom jemně vmasírujeme.

Upozornění:

  • Potravina.
  • Skladujte v šeru do 20°C.
  • Případná změna konzistence (při vyšších teplotách) není na závadu.
  • Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy mléka.
Hodnocení celkem
5 / 5
6 hodnocení
Doporučuje
100 %
6 z 6 uživatelů
Martina Srbová
před 8 měsíci
Hodnocení celkem:

Výborné ghíčko

Super chuť :) ghíčko je moc dobré, akorát ty nutriční hodnoty jsou horší (máslo), zkrátka všeho s mírou :D :) Ale ta oříšková chuť no neodolám :)

Dotazy

Diskuze prozatím neobsahuje žádné příspěvky.

Přihlášení

Přihlášení