Jizerka Bezlepková směs původní receptura

Jizerka Bezlepková směs původní receptura

Jizerka Bezlepková směs původní receptura

0 hodnocení
0 %
Doporučuje
1,4 tis.
zobrazení

Pochutnejte si, i když jste celiatik nebo držíte dietu bez lepku. Vyzkoušejte bezlepkovou směs Jizerka, určenou pro všestranné užití. Více Méně

  Balení   Dostupnost Cena Počet kusů    
img Jizerka Bezlepková směs původní receptura 1000 g
 
img
1000 g
Skladem 1 ks   95,-
 

Jizerka Bezlepková směs - všestranný pomocník při vaření a pečení

Pochutnejte si i když jste celiatik nebo držíte dietu bez lepku. Vyzkoušejte bezlepkovou směs Jizerka, určenou pro všestranné užití. Bezlepková směs je všestranně použitelná jak pro přípravu kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i při vaření k zahušťování pokrmů, přípravě knedlíků a těstovin.

Jizerka Bezlepková směs v bodech:

  • vhodné pro bezlepkovou dietu
  • všestrané použití
  • bez lepku, laktózy, vajec a GMO
  • ideální pro pečení vlastního chleba, bábovky či moučníků
  • vhodné pro zahuštění omáček i polévek
Balení: 1000 g
  100 g
Energetická hodnota 1548 kJ / 369 kcal
Tuky 2,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 83 g
- z toho cukry 3,9 g
Bílkoviny 3,1 g
Sůl 0,11 g

Ingredience:

Pšeničný škrob bez lepku, lupinová mouka, dextróza, zahušťovadlo guma guar, emulgátor sójový lecitin, kyselina askorobová.

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy sezamu a oxidu siřičitého.

Doporučení výrobce:

  • Vhodné jak pro přípravu kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i při vaření k zahušťování pokrmů, přípravě knedlíků a těstovin.
  • Recept na světlý chléb: Směs Jizerka 0,5 kg , voda 3,5 dcl, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut.
  • Recept na tlačené koláče: Směs Jizerka 200 g , cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g , sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 1 dcl, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g. Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 min.odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky roz- máčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce ). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min.
  • Recept na šlehanou bábovku: 6 čerstvých vajec, 6 lžic směsi Jizerka, 6 lžic krupicového cukru, 1 lžíce stolního oleje. Formu vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Vejce oddělíme a šleháme nejdříve bílky při nejvyšší rychlosti za postupného přidávání cukru až vyšleháme pevný sníh. Snížíme rychlost šlehání a postupně zašleháváme žloutky. Po zašlehání žloutků na nejpomalejší chod postupně do hmoty vmícháme bezlepkovou směs Jizerka a nakonec lžíci stolního oleje. Hmotu nalijeme do připravené formy a pečeme při 180°C po dobu 30 minut.

Upozornění:

  • Potravina.
  • Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy sezamu a oxidu siřičitého.

Recenze

Tento produkt dosud nebyl hodnocen. Buďte první!

Dotazy

Diskuze prozatím neobsahuje žádné příspěvky.