SciTec Nutrition 100% Casein Complex

SciTec Nutrition 100% Casein Complex

14 hodnocení
93 %
Doporučuje
12,9 tis.
zobrazení

100 % Casein Complex je směs micelárního kaseinu a mléčného proteinu. Kasein je zdroj bílkovin, který se vstřebává pomalu (na rozdíl od rychlých syrovátkových proteinů), proto je vhodný k užívání zejména před spaním. Více Méně

  Balení Příchuť   Dostupnost Hodnocení Cena Počet kusů    
img SciTec Nutrition 100% Casein Complex 920 g
 
img
920 g
ananasový meloun/bílá čokoláda

2.8 / 5

Dobrá
5 hodnocení
Skladem 2 ks   597,-
 
 
img
920 g
belgická čokoláda

4.8 / 5

Fantastická
2 hodnocení
Skladem 2 ks   597,-
 
 
img
920 g
maracuja/bílá čokoláda

5 / 5

Fantastická
2 hodnocení
Skladem 3 ks   597,-
 
img SciTec Nutrition 100% Casein Complex 2350 g
 
img
2350 g
ananasový meloun/bílá čokoláda

2.8 / 5

Dobrá
5 hodnocení
Skladem 2 ks   1 249,-
 
 
img
2350 g
maracuja/bílá čokoláda

5 / 5

Fantastická
2 hodnocení
Skladem 1 ks   1 249,-
 
 
img
2350 g
belgická čokoláda

4.8 / 5

Fantastická
2 hodnocení
Není skladem   1 249,-    
Zobrazit nedostupné Skrýt nedostupné

Scitec 100 % Casein Complex - směs kaseinových proteinů s postupným vstřebáváním a dlouhodobou účinností

100 % Casein Complex je směsí dominantní mléčné bílkoviny získané výhradně z kaseinových bílkovin. Kasein se vyznačuje vysokým obsahem esenciálních aminokyselin s rozvětveným řetězcem (BCAA) a velmi vysokým obsahem L-glutaminu (vyšším, než syrovátkové bílkoviny). L-glutamin je aminokyselinou, která má největší podíl v krvi. Bílkoviny, které 100 % CaseinComplex obsahuje, přispívají k nárůstu svalové hmoty, k jejímu udržování a také udržení zdraví kostí.* Bílkoviny pocházející z tohoto produktu jsou kompletními bílkovinami, neboť dodávají organizmu všechny potřebné aminokyseliny, které si organismu nedokáže sám vytvořit a je nutné je přijmout ze stravy (Histidin, Izoleucin, Leucin, Lyzin, Methionin, Fenylalanin, Treonin, Tryptofan, Valin). Naši formuli jsme obohatili o extra dávku L-glautaminu, Taurinu a trávicích enzymů Bromelainu a Papainu. 100 % CaseinComplex obsahuje také vápník, který přispívá k normálnímu metabolizmu, k normální činnosti svalů, k neurotransmisi, a také k udržování normálního stavu kostí.

Scitec 100 % Casein Complex v bodech:

  • protein s postupným vstřebáváním a dlouhodobou účinností
  • antikatabolický protein s postupným uvolňováním a pomalým trávením
  • vhodný protein před spaním
  • více než 77 % bílkovin v každé dávce

* Vědecky dokázané tvrzení Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA), povolené Evropskou komisí (EC).

Dávka: 3/4 odměrky (30 g)
Balení: 920 g, 2350 g
Dávek v balení: cca 30, cca 78
  100 g 30 g
Energetická hodnota 1470 kJ / 350 kcal 445 kJ / 106 kcal
Tuky 2,3 g 0,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2 g 0,6 g
Sacharidy 9,3 g 2,8 g
- z toho cukry 9,3 g 2,8 g
Bílkoviny 73 g 22 g
Sůl 1,1 g 0,33 g
Aminokyselinový Matrix 1333 mg 400 mg
- L-Glutamin 666 mg 200 mg
- Taurin 666 mg 200 mg
Trávící enzym Blend 80 mg 24 mg
- Bromelain 40 mg 12 mg
- Papain 40 mg 12 mg

Ingredience:

Příchuť ananasový meloun/bílá čokoláda: Mléčný bílkovinný komplex (koncentrát micelárního kaseinu a kaseinát sodný) (mléko), prášek bílé čokolády (sacharóza, kakaový prášek (33,4 %), sušené mléko), dextróza, aroma žlutého melounu, aroma bílé čokolády, chlorid sodný , L-glutamin, taurin, sladidla: acesulfam-K, sukralóza, výtažky z Bromelain Ananas comosus (1200 GDU / g), výtažky z Papain Carica papaya (1,5 FIP U / mg).

Příchuť maracuja/bílá čokoláda: Mléčný bílkovinný komplex (koncentrát micelárního kaseinu a kaseinát sodný) (mléko), prášek bílé čokolády (sacharóza, kakaový prášek (33,4 %), sušené mléko), dextróza, aroma bílé čokolády, aroma maracuji, chlorid sodný, L -glutamín, taurin, sladidla: acesulfam-K, sukralóza, výtažky z Bromelain Ananas comosus (1200 GDU / g), výtažky z Papain Carica papaya (1,5 FIP U / mg).

Příchuť belgická čokoláda: Mléčný bílkovinný komplex (koncentrát micelárního kaseinu a kaseinát sodný) (mléko), prášek bílé čokolády (sacharóza, kakaový prášek (33,4 %), sušené mléko), dextróza, čokoládové aroma, chlorid sodný, L-glutamin, taurin, sladidla: acesulfam-K, sukralóza, výtažky z Bromelain Ananas comosus (1200 GDU / g), výtažky z Papain Carica papaya (1,5 FIP U / mg).

Upozornění pro alergiky: Vyrobeno v zařízení zpracovávající mléko, sóju, vejce, lepek, výrobky z ryb, mořských živočichů, korýšů, arašídy a ořechy. Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.

Doporučení výrobce

  • 1 dávka je 30 g (3/4 odměrky).
  • Kasein je vhodné dávkovat v případě delší pauzy mezi jídly nebo před spaním.
  • Rozmíchejte 1 - 2 odměrky v cca 350 ml vody.
  • Při užívání jiného proteinu nebo aminokyseliny před tréninkem je vhodný jako potréninkový proteinový nápoj.
  • Doporučován v případě velkého časového odstupu mezi hlavními jídly resp. před spánkem.

Upozornění

  • Doplněk stravy.
  • Vhodné pro sportovce.
  • Se sladidly.
  • Obsahuje zdroj fenylalaninu.
  • Nevhodné pro osoby trpící fenylketonurií.
  • Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
  • Není určeno jako náhrada pestré stravy.
  • Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Upozornění pro alergiky: Vyrobeno v zařízení zpracovávající mléko, sóju, vejce, lepek, výrobky z ryb, mořských živočichů, korýšů, arašídy a ořechy. Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Hodnocení celkem
4.3 / 5
14 hodnocení
Doporučuje
93 %
13 z 14 uživatelů
Ondřej Kudera
před 2 měsíci
Hodnocení celkem:
  • maracuja/bílá čokoláda

Super

Na nic ideální, horší rozpustnost, ale chuťově a pocitově paráda.

Filip Krejčíř
před 4 měsíci
Hodnocení celkem:
  • ananasový meloun/bílá čokoláda

na noc

Trošku napěněný. Ale jinak ok.

Nikol Marková
před 5 měsíci
Hodnocení celkem:
  • ananasový meloun/bílá čokoláda

Chuťově umělý

Chuť mi přišla hrozně umělá, nejde pořádně rozmixovat, ani mixérem, pořád tam zůstávají kousky.

Dávid Bešše
před 6 měsíci
před 6 měsíci
Hodnocení celkem:
  • ananasový meloun/bílá čokoláda

Chut otrasna

Strasne spatne chuti je to uplna umelina chteli jse zmenu ale toto nedoporucuji :)

Celkem dotazů Celkem dotazů
3
4 odpovědí
Kristýna
před 2 lety

Dobrý večer, mohu se zeptat, zda je tento kasein vhodný do diety? Dříve jsem užívala před spaním odtučněný tvaroh, ale kasein se mi zdá vhodnější.

Michal Hubík
Michal Hubík
před 2 lety

Ano, tento kasein je vhodný do diety, osobně bych ale raději volil čistý micelární kasein bez přídavku dextroźy a s lepšími nutričními hodnotami od TPW, MyProtein či Trec.

Lukáš Faltys
před 3 lety

Jaky je pomer kaseinu a mlecneho proteinu ve smesi?

Michal Hubík
Michal Hubík
před 3 lety

Přípravek obsahuje pouze kasein a to micelární a vápenatý, přičemž toho prvního jmenovaného musí být alespoň o gram více.

Lukáš
před 3 lety

Micelární kasein Stručně výroba micelárního kaseinu: Pasteritované mléko – mikrofiltrace – ultrafiltrace – bioaktivní koncentrát bílkoviny (MPC) s obsahem 80 – 100% micelárního kaseinu Stupeň denaturace (narušení struktury bílkoviny): VELMI NÍZKÝ = vysoká biologická hodnota a využitelnost. Cena suroviny: VYSOKÁ (nevýhoda) Využití micelárního kaseinu: Funkční sportovní a doplňková výživa Kaseinát vápenatý, kaseinát sodný Stručně výroba kaseinátu vápenatého: Pasterizované, odstředěné mléko – okyselení (kyselina sírová a chlorovodíková = chemická denaturace) – vzniká kyselý kasein - extrudace při 135° (speciální technologie, kdy se kasein odděluje za vysoké teploty a tlaku = tepelná denaturace) – neutralizace kaseinu hydroxidem vápenatým (hašené vápno = chemická denaturace) – sušení - kaseinát vápenatý. Stručně výroba kaseinátu sodného: Pasterizované, odstředěné mléko – okyselení (kyselina sírová a chlorovodíková = chemická denaturace) – vzniká kyselý kasein - extrudace při 135° (speciální technologie, kdy se kasein odděluje za vysoké teploty a tlaku = tepelná denaturace) – neutralizace kaseinu hydroxidem sodným (louh = chemická denaturace) – sušení - kaseinát sodný. Stupeň denaturace (narušení struktury bílkoviny): VYSOKÝ = podstatně nižší využitelnost a biologická hodnota ve srovnání s micelárním kaseinem. Cena suroviny: NÍZKÁ Původní využití kaseinátů: ◾Aditivum: Kaseináty se využívají zejména jako aditiva v různých potravinářských výrobách jako složky vázající vodu, jako emulgační a pěnotvorné prostředky. Legislativně však nejsou zařazeny mezi aditiva, tzn. nemají přiděleno číslo E a na výrobku se uvádějí celým názvem. ◾Lepidlo a pojivo: Kaseináty se využívají i pro výrobu lepidel a fólií aplikovaných na potraviny k ochraně proti vysychání, ztrátě aroma, přístupu kyslíku (ochrana před žluknutím). "Ekonomické" využití kaseinátů: ◾Fastfood: Kaseináty jsou také využívány k výrobě tzv. analogů tavených sýrů, tedy "levných náhražek" skutečných sýrů, které vypadají a chutnají obdobně, ale obsah skutečného sýra je v těchto produktech minimální, popřípadě nulový. Analog tavených sýrů jsou využíván zejména v rychlém občerstvení typu fastfood. Zde tyto výrobky zlevňují sortiment, protože cena 100% sýrů je podstatně vyšší. ◾Levná sportovní výživa (mass-marketing): Kaseináty jsou využívány ve sportovní a doplňkové výživě, všude tam kde je vyžadována nízká cena, protože cena bioaktivního micelárního kaseinu je podstatně vyšší.

Lukáš
před 3 lety

Micelární kasein Stručně výroba micelárního kaseinu: Pasteritované mléko – mikrofiltrace – ultrafiltrace – bioaktivní koncentrát bílkoviny (MPC) s obsahem 80 – 100% micelárního kaseinu Stupeň denaturace (narušení struktury bílkoviny): VELMI NÍZKÝ = vysoká biologická hodnota a využitelnost. Cena suroviny: VYSOKÁ (nevýhoda) Využití micelárního kaseinu: Funkční sportovní a doplňková výživa Kaseinát vápenatý, kaseinát sodný Stručně výroba kaseinátu vápenatého: Pasterizované, odstředěné mléko – okyselení (kyselina sírová a chlorovodíková = chemická denaturace) – vzniká kyselý kasein - extrudace při 135° (speciální technologie, kdy se kasein odděluje za vysoké teploty a tlaku = tepelná denaturace) – neutralizace kaseinu hydroxidem vápenatým (hašené vápno = chemická denaturace) – sušení - kaseinát vápenatý. Stručně výroba kaseinátu sodného: Pasterizované, odstředěné mléko – okyselení (kyselina sírová a chlorovodíková = chemická denaturace) – vzniká kyselý kasein - extrudace při 135° (speciální technologie, kdy se kasein odděluje za vysoké teploty a tlaku = tepelná denaturace) – neutralizace kaseinu hydroxidem sodným (louh = chemická denaturace) – sušení - kaseinát sodný. Stupeň denaturace (narušení struktury bílkoviny): VYSOKÝ = podstatně nižší využitelnost a biologická hodnota ve srovnání s micelárním kaseinem. Cena suroviny: NÍZKÁ Původní využití kaseinátů: ?Aditivum: Kaseináty se využívají zejména jako aditiva v různých potravinářských výrobách jako složky vázající vodu, jako emulgační a pěnotvorné prostředky. Legislativně však nejsou zařazeny mezi aditiva, tzn. nemají přiděleno číslo E a na výrobku se uvádějí celým názvem. ?Lepidlo a pojivo: Kaseináty se využívají i pro výrobu lepidel a fólií aplikovaných na potraviny k ochraně proti vysychání, ztrátě aroma, přístupu kyslíku (ochrana před žluknutím). "Ekonomické" využití kaseinátů: ?Fastfood: Kaseináty jsou také využívány k výrobě tzv. analogů tavených sýrů, tedy "levných náhražek" skutečných sýrů, které vypadají a chutnají obdobně, ale obsah skutečného sýra je v těchto produktech minimální, popřípadě nulový. Analog tavených sýrů jsou využíván zejména v rychlém občerstvení typu fastfood. Zde tyto výrobky zlevňují sortiment, protože cena 100% sýrů je podstatně vyšší. ?Levná sportovní výživa (mass-marketing): Kaseináty jsou využívány ve sportovní a doplňkové výživě, všude tam kde je vyžadována nízká cena, protože cena bioaktivního micelárního kaseinu je podstatně vyšší.

Novak
před 4 lety

Dobrý den chtel jsem se zeptat zda tento protein obsahuje laktozu ci lepek a nebo jestli je naprosto "cisty" a neobsahuje tyto látky :) dekuji za odpoved