Wolfberry Quinoa mouka BIO

Wolfberry Quinoa mouka BIO

Wolfberry Quinoa mouka BIO

0 hodnocení
0 %
Doporučuje
1,1 tis.
zobrazení

Quinoa mouka Wolfberry BIO. Lehce stravitelná a přirozeně bezlepková mouka s příjemnou oříškovou příchutí. Produkt z kontrolovaného ekologického zemědělství. Více Méně

  Balení   Dostupnost Cena Počet kusů    
img Wolfberry Quinoa mouka BIO 400 g
 
img
400 g
Skladem 3 ks   198,-
 

Wolfberry BIO Quinoa mouka - lehce stravitelná mouka oříškové chuti

Mouku z quinoy používali od nepaměti obyvatelé andské oblasti Jižní Ameriky. Quinoa je nenáročná vysokohorská rostlina a mouka se vyrábí z jejich zrníček, která malinko připomínají miniaturní zrnka popcornu.

Quinoa je velmi cenění především díky svým nutričním vlastnostem. Nejen, že obsahuje velký podíl bílkovin, ale je velmi lehce stravitelná a neobsahuje lepek, takže se výborně hodí pro bezlepkovou dietu. Wolfberry quinoa mouka se používá díky její oříškové chuti především na dochucení pokrmů. Můžete ji ale využít i jako částečnou náhradu jiné mouky. Vyšší množství quinoa mouky v těstě by mohlo nepříznivě ovlivnit objem, konzistenci a pórovitost pečiva. Pro zvýšení nutričního přínosu obvykle stačí, když nahradíme běžnou mouku quinoa moukou z 15 – 20 %. Lze ji použít do jakéhokoliv receptu, výborně se hodí na zahuštění polévek nebo omáček.

Baleni: 400 g
  100 g
Energetická hodnota 1460 kJ / 350 kcal
Tuky 6 g
Sacharidy 60 g
Bílkoviny 14 g
Vláknina 5 g
Voda max 16 g
Vápník 66 mg (8,25 % DDD*)
Železo 11 mg (78,57 % DDD)
Draslík 1040 mg (52 % DDD)
Zinek 7 mg (70 % DDD)
Fosfor 408 mg (58,29 % DDD)
Hořčík 204 mg (54,4 % DDD)
Niacin 2 mg (12,5 % DDD)

*DDD - Doporučená denní dávka u průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal).

Ingredience:

100 % Quinoa mouka. Země původu: Bolívie

Upozornění pro alergiky: Přirozeně neobsahuje lepek, ale balení může obsahovat stopové množství lepku.

Doporučení výrobce:

  • Wolfberry quinoa mouka se používá díky její oříškové chuti především na dochucení pokrmů. Můžete ji ale využít i jako částečnou náhradu jiné mouky.
  • Vyšší množství quinoa mouky v těstě by mohlo nepříznivě ovlivnit objem, konzistenci a pórovitost pečiva.
  • Pro zvýšení nutričního přínosu obvykle stačí, když nahradíme běžnou mouku quinoa moukou z 15 – 20 %.
  • Lze ji použít do jakéhokoliv receptu, výborně se hodí na zahuštění polévek nebo omáček.

Tip na palačinky z quinoa mouky:

  • Pokud nevíte, co z quinoa mouky udělat, vyzkoušejte výborné palačinky z quinoa mouky s jablíčky.
  • Co budete potřebovat:
  • 1 hrnek mouky z quinoy
  • 1/3 hrnku tapiokové mouky
  • 3/4 lžičky skořice
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 a 1/2 hrnku konopného mléka (recept najdete u konopných loupaných semínek)
  • několik jablíček
  • volitelně med, agáve sirup, ořechy, rozinky, sušené švestky, vanilka atd.
  • Postup :
  • Jablka si nastrouhejte a dejte s malým množstvím vody dusit.
  • Až se začnou rozpadat a vznikne z nich kaše, vmíchejte do nich na doslazení podle chuti med, agáve sirup nebo například kokosový cukr.
  • Můžete ještě přidat nasekané oříšky, skořici, rozinky – zkrátka vše, co máte v kombinaci s jablky rádi.
  • Smíchejte dohromady mouku z quinoy a tapioky se skořicí a sodou.
  • Poté přidejte konopné mléko a rozpuštěný kokosový olej, který dodá palačinkovému těstu krásnou vůni.
  • Vše dobře promíchejte na řidší těsto.
  • Palačinky poté smažte na kokosovém oleji z každé strany asi 3 minuty, hotové je naplňte připravenými jablíčky a můžete začít zdravě mlsat.

Upozornění:

  • BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
  • Skladujte v chladu a suchu.
  • Upozornění pro alergiky: Přirozeně neobsahuje lepek, ale balení může obsahovat stopové množství lepku.

Recenze

Tento produkt dosud nebyl hodnocen. Buďte první!

Dotazy

Diskuze prozatím neobsahuje žádné příspěvky.