Wolfberry Bulgur jemný BIO

Wolfberry Bulgur jemný BIO
  • Fotografie 1

Wolfberry Bulgur jemný BIO

3 hodnocení
100 %
Doporučuje
2,6 tis.
zobrazení

Jemně drcená předvařená pšenice s příjemnou oříškovou chutí v BIO kvalitě. Více Méně

  Balení   Dostupnost Cena Počet kusů    
Wolfberry Bulgur jemný BIO 400 g
 
400 g
Dočasně vyprodáno     Hlídat  

Wolfberry bulgur jemný BIO - zdravá alternativní příloha k hlavním pokrmům

Wolfberry bulgur pšeničný jemný v bio kvalitě. Jemně drcená předvařená pšenice, která má příjemnou oříškovou chuť, je výživnější než rýže a stravitelnější než luštěniny.

Bulgur, kterému se někdy říká také burhul, bulgar nebo bulghur, je vyráběn ze zrn tvrdých odrůd pšenice, které se nejprve namáčí, čímž dochází k enzymovému štěpení škrobů, poté předvaří, vysuší a nakonec rozdrtí na menší kousky. Celým tímto postupem se stávají látky obsažené v zrnu pro organismus daleko lépe využitelné.

Bulgur má velmi příjemnou chuť s oříškovým podtónem. Jeho příprava je jednoduchá, protože potřebuje buď minimální nebo žádnou tepelnou úpravu. Do mnoha pokrmů se nechává jen nabobtnat ve vodě a pak se smíchá s dalšími přísadami. Výborně se hodí do všech receptů, ve kterých figuruje rýže nebo kuskus. U nás můžete bulgur znát například v salátu tabouleh, což je typická pochoutka z oblasti Blízkého východu, kterou milují miliony lidí po celém světě.

V české kuchyni najde bulgur uplatnění jako příloha k jídlu nebo při přípravě zeleninového i masového “rizota“. Výborně se ale hodí i do pekařských výrobků, jako zavářka do polévek, do karbanátků, do nádivek, plněných paprik a různých salátů. Bulgur je naprosto ideální potravina pro vegany a vegetariány, protože je lehce stravitelný a má velmi příznivé nutriční složení.

Wolfberry bulgur jemný bio v bodech:

  • výživnější než rýže, stravitelnější než luštěniny
  • lehce stravitelný
  • skvělý nutriční profil
Balení: 400 g
  100 g
Energetická hodnota 1490 kJ / 350 kcal
Tuky 2 g
Sacharidy 69 g
Vláknina 8 g
Bílkoviny 13 g
Vápník 35 mg
Železo 2,5 mg
Fosfor 202 mg
Draslík 410 mg
Hořčík 100 mg
Zinek 1,93 mg
Thiamin 0,232 mg
Riboflavin 0,115 mg
Niacin 5,114 mg
Vitamín B6 0,342 mg
Kyselina listová 27 µg
Vitamín A 9 IU
Vitamín E (alfa-tokoferol) 0,06 mg
Vitamín K (fylochinon) 1,9 µg

Ingredience:

Pšenice. Země původu: Francie.

Doporučení výrobce:

  • Při přípravě bulguru počítejte s tím, že vstřebá asi 2,5 až 3 násobek vody. Můžete ho vařit na mírném ohni asi 12 – 15 minut, případně ho můžete po 5 minutách odstavit a nechat “dojít“ pod pokličkou.¨
  • Pokud ho nechcete vařit, tak ho v hrnci zalijte horkou vodou, přikryjte pokličkou, zabalte nejlépe do deky nebo froté ručníku a po 25 – 30 minutách máte hotovo.
  • Nejšetrnější způsob přípravy je nechat ho nabobtnat. V tom případě bulgur zalije studenou vodou a nechejte zhruba hodinu bobtnat.

Upozornění:

  • Výrobek obsahuje na 100 g max. 11 g vody.
  • Produkt ekologického zemědělství v bio kvalitě.
  • Skladujte v suchu a temnu.
  • Upozornění pro alergiky: Výrobek obsahuje lepek.

Související produkty

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostatní také nakoupili

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Recenze

Hodnocení celkem
4.7 / 5
3 hodnocení
Doporučuje
100 %
3 z 3 uživatelů