Wolfberry Rýže basmati bílá BIO

Wolfberry Rýže basmati bílá BIO
  • Fotografie 1

Wolfberry Rýže basmati bílá BIO

2 hodnocení
100 %
Doporučuje
2,1 tis.
zobrazení

Voňavá rýže v bio kvalitě, výborně chutná, nelepí se a je vhodná pro bezlepkovou dietu. Více Méně

  Balení   Dostupnost Cena Počet kusů    
img Wolfberry Rýže basmati bílá BIO 250 g
 
img
250 g
Není skladem   33,-   Hlídat  

Wolfberry rýže basmati BIO - chutná a voňavá rýže z ekologického zemědělství

Wolfberry rýže basmati bílá je krásně voňavá, výborně chutná a nelepí se. Je vhodná pro bezlepkovou dietu. Pěstovaná v Indii v BIO kvalitě z ekologického zemědělství.

Rýže patří k nejstarším pěstovaným obilovinám na světě, druh basmati je její nejušlechtilejší odrůda, která se pěstuje na úpatí Himalájí. Po celé stovky let je tento druh rýže šlechtěn v Indii a Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována křišťálově čistou vodou, která taje z ledovců. Čisté ovzduší, voda bohatá na minerály a láska, se kterou místní rýži pěstují, dává basmati její nezaměnitelný charakter. Pro rýži basmati je charakteristické dlouhé zrno, které má aroma s mírně oříškovým podtónem. Právě díky vůni získala jméno basmati, což v hindštině znamená “královna vůní“.

V roce 2000 chtěla získat patent na pěstování rýže basmati v USA společnost RiceTec. Přestože předložila několik vlastních hybridů, licenci nezískala. Mezinárodní soud určil, že termínu basmati mohou užívat jen pěstitelé z Indie a Pákistánu. Její obrovskou výhodou je, že se při vaření nelepí, je rychle a snadno stravitelná a neobsahuje lepek. Je vynikající nejen při přípravě různých pokrmů asijské kuchyně, ale výborně se hodí i jako příloha ke klasickým evropským pokrmům.

Wolfberry rýže basmati bio v bodech:

  • rýže s podlouhlým zrnem a mírně oříškovým podtónem
  • při vaření nelepí
  • rychle a snadno stravitelná
  • vhodná pro celiaky
Balení: 250 g
  100 g
Energetická hodnota 1527 kJ / 365 kcal
Tuky 0,66 g
Sacharidy 79,95 g
- z toho cukry 0,12 g
Vláknina 1,3 g
Bílkoviny 7,13 g

Ingredience:

Rýže. Země původu: Indie.

Doporučení výrobce:

  • Jak vařit správně rýži basmati tak, aby byla krásně voňavá a zachovala si všechny vlastnosti? Propláchněte jeden díl rýže basmati a vsypejte do 1 ¼ až 1 ½ dílu osolené vody. Přiklopte pokličkou a rýži přiveďte k varu. Zmírněte teplotu na minimum a nechejte pod pokličkou asi 12 – 15 minut (dokud se voda nevyvaří). Odstavte z plotýnky, rýži jemně prokypřete a nechejte 3 – 5 minut odstát.

Upozornění:

  • Produkt ekologického zemědělství v bio kvalitě.
  • Skladujte v suchu a temnu.

Recenze

Hodnocení celkem
5 / 5
2 hodnocení
Doporučuje
100 %
2 z 2 uživatelů

Dotazy

Diskuze prozatím neobsahuje žádné příspěvky.