Bang Bang špízy jsou ochucené kousky kuřecího masa potřené bang bang domácí omáčkou, která se skládá ze čtyř ingrediencí - majonézy, sweet chilli omáčky medu a srirachy. My jsme ji ale udělali v odlehčenější verzi a majonézu nahradili bílým jogurtem. Výsledek stojí opravdu za to! Masíčko je díky bang bang omáčce šťavnaté a navíc jde o jednoduchý a rychlý recept, který si zamilujete. O to víc se začínající sezónou grilovaček.
1 porce obsahuje
- 238 kcal
- 14 g sacharidů
- 4 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 7 porcí
- 700 g kuřecích prs
- 300 g bílého jogurtu
- 2 čajové lžičky sriracha omáčky
- 70 ml sweet chilli omáčky
- 2 lžíce Vilgain medu květového
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
-
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky.
-
Maso zalijeme olivovým olejem a okořeníme mletou paprikou, sušeným česnekem, osolíme a opepříme. Pořádně promícháme, aby se maso obalilo ze všech stran.
-
V misce smícháme bílý jogurt se sweet chilli omáčkou, srirachou a medem. Polovinu omáčky přendáme do jiné misky pro servírování.
-
Připravíme si 7 dřevěných špejlí. Na každou špejli napícháme 4‑5 kusů masa.
-
Špízy potřeme ze všech stran naší domácí bang bang omáčkou.
-
Pečeme v horkovzdušné fritéze na 200 °C 13‑15 minut nebo v troubě vyhřáté na 180 °C 20‑25 minut. V polovině pečení špízy otočíme.
-
Upečené bang bang špízy posypeme čerstvými bylinkami a podáváme společně s bang bang omáčkou a přílohou dle chuti.
-
Dobrou chuť!