Beutelsbacher Jablečný ocet nepasterovaný BIO
Beutelsbacher Jablečný ocet nepasterovaný BIO - ocet z čerstvě vylisovaných demeter jablek
Beutelsbacher Jablečný ocet nepasterovaný BIO se vyrábí zkvašením moštu čerstvě vylisovaného z demeter jablek. Není tedy vyroben z koncentrátu. Pro výrobu byla použita na slunci uzrálá jablka z vyhlášených sadařských oblastí v jižním Německu. Ocet není pasterovaný a je přirozeně zakalený. Vyniká příjemnou chutí a vůní po jablcích a hodí se nejen k ochucování a konzervování pokrmů, ale také do koupelí, ke kosmetickým účelům a jako základ nápoje.
Demeter je biodynamické zemědělství, které dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci musí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.
Beutelsbacher Jablečný ocet nepasterovaný BIO v bodech:
- ocet z demeter jablek
- není vyroben z koncentrátu
- příjemná chuť a vůně
- konzervační vlastnosti
- lze použít i do koupelí a ke kosmetickým účelům
100 g | |
Energetická hodnota | 75 kJ / 18 kcal |
Tuky | 0,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,02 g |
Sacharidy | 0,4 g |
- z toho cukry | 0,01 g |
Vláknina | 0,1 g |
Bílkoviny | 0,1 g |
Sůl | 0,005 g |
Ingredience
100% jablečná šťáva z přímého lisování, zkvašená.
Doporučení výrobce
- Nápoj z jablečného octa: Dvě lžičky octa a lžičku medu zalijeme v hrnku teplou vodou a popíjíme ráno nalačno a kdykoli během dne jako osvěžující nápoj.
Upozornění
- Potravina.