Dakgangjeong

40 min.
Komentáře
Dakgangjeong
ilustrační foto, zdroj: 177milkstreet.com

Křupavé kousky kuřecího masa ve sladko - pikantní omáčce, tradiční korejské jídlo, jsou slast na jazyku. My je tentokrát připravili v horkovzdušné fritéze, a tím ušetřili kalorie z oleje při smažení a kuřeti dodali dokonalou křupavost. Tak tenhle easy recept zkuste taky!

Nákup použitých surovin pro recept
129 Kč
119 Kč

1 porce obsahuje

  • 376 kcal
  • 24 g sacharidů
  • 8 g tuků
  • 40 g bílkovin

Na 4 porce

Postup

  1. Kuřecí kousky osušte papírovými ručníky a obalte kukuřičným škrobem.

  2. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 200 °C.

  3. Vložte kuřecí kousky do fritézy a pečte 20‑25 minut, dokud nejsou křupavé a zlatavé. Během pečení je jednou promíchejte a otočte.

  4. Mezitím připravte omáčku: v malém hrnci smíchejte mletý česnek, mletý zázvor, sójovou omáčku, med, rýžový ocet, gochujang (pikantní korejskou pastu), sezamový olej a vodu.

    Pokud gochujang nemáte, použijte oblíbenou kari pastu.

  5. Přiveďte omáčku k varu a vařte na mírném ohni 5 minut, dokud se nezahustí.

  6. Hotové kuřecí kousky vložte do mísy a přelijte připravenou omáčkou. Dobře promíchejte, aby byly kousky rovnoměrně pokryté omáčkou.

  7. Dakgangjeong podávejte posypaný sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou. Ideální je servírovat s rýží nebo zeleninovými přílohami.

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Kuřecí prsa ve sladkokyselé omáčce

Kuřecí prsa ve sladkokyselé omáčce

Pomerančové kuře s rýží

Pomerančové kuře s rýží

Zapečené těstoviny s trhaným kuřecím masem

Zapečené těstoviny s trhaným kuřecím masem

Zapečená kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a sýrem

Zapečená kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a sýrem

Kuře na paprice ve fit verzi

Kuře na paprice ve fit verzi

Kuřecí prsa s arašídovou omáčkou

Kuřecí prsa s arašídovou omáčkou

Kuřecí vindaloo

Kuřecí vindaloo

Tortilla s trhaným kuřecím masem

Tortilla s trhaným kuřecím masem

Zdravá tortilla s kuřecím masem

Zdravá tortilla s kuřecím masem

BBQ kuřecí paličky

BBQ kuřecí paličky

Batátové hranolky s rozmarýnem vám provoní celou kuchyň

Batátové hranolky s rozmarýnem vám provoní celou kuchyň

Mexico bowl s trhaným kuřetem

Mexico bowl s trhaným kuřetem

Pikantní batátové hranolky se sýrem

Pikantní batátové hranolky se sýrem

Trhané kuře s rýží a baby mrkví, které máte za pár minut na stole

Trhané kuře s rýží a baby mrkví, které máte za pár minut na stole

Dýňové hranolky v troubě

Dýňové hranolky v troubě