Křupavé kousky kuřecího masa ve sladko - pikantní omáčce, tradiční korejské jídlo, jsou slast na jazyku. My je tentokrát připravili v horkovzdušné fritéze, a tím ušetřili kalorie z oleje při smažení a kuřeti dodali dokonalou křupavost. Tak tenhle easy recept zkuste taky!
1 porce obsahuje
- 376 kcal
- 24 g sacharidů
- 8 g tuků
- 40 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g kuřecích prs
- 50 g kukuřičného škrobu
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 čajová lžička Vilgain sušeného zázvoru
- 2 lžíce lupinové amino omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce gochujangu
- 1 lžíce oleje sezamového
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce sezamu
- jarní cibulka
Postup
-
Kuřecí kousky osušte papírovými ručníky a obalte kukuřičným škrobem.
-
Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 200 °C.
-
Vložte kuřecí kousky do fritézy a pečte 20‑25 minut, dokud nejsou křupavé a zlatavé. Během pečení je jednou promíchejte a otočte.
-
Mezitím připravte omáčku: v malém hrnci smíchejte mletý česnek, mletý zázvor, sójovou omáčku, med, rýžový ocet, gochujang (pikantní korejskou pastu), sezamový olej a vodu.
Pokud gochujang nemáte, použijte oblíbenou kari pastu.
-
Přiveďte omáčku k varu a vařte na mírném ohni 5 minut, dokud se nezahustí.
-
Hotové kuřecí kousky vložte do mísy a přelijte připravenou omáčkou. Dobře promíchejte, aby byly kousky rovnoměrně pokryté omáčkou.
-
Dakgangjeong podávejte posypaný sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou. Ideální je servírovat s rýží nebo zeleninovými přílohami.