Dýně k podzimu neodmyslitelně patří, už jste ji ale zkusili dát do rizota? Díky ní dosáhnete dokonalé krémovosti, kokosové mléko jí zase dodá příjemný šmrnc. Tak s námi pojďte tuhle rychlovku vyzkoušet.
1 porce obsahuje
- 395 kcal
- 50,5 g sacharidů
- 18,6 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 6 porcí
- 300 g rýže
- 500 g dýně
- 400 ml kokosového mléka
- 750 ml zeleninový vývar
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce parmazánu
- sůl
- pepř
- 1 čajová lžička muškátového oříšku
- listová petržel
Postup
-
V hluboké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Osmažte, dokud nebude měkká.
-
Přidejte dýňové kostičky a smažte je, dokud nezačnou měknout (asi 5‑7 minut).
-
Přidejte rýži a míchejte, dokud rýže nezačne lehce sklovatět.
-
Postupně přilévejte zeleninový vývar, počkejte, až se vstřebá, a pak přilijte další. Pokračujte v tomto postupu, dokud není rýže téměř měkká.
-
Přidejte kokosové mléko a míchejte, dokud rizoto není krémové a rýže uvařená.
-
Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
-
Smíchejte s parmezánem a před podáváním posypte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!