Nechali jsme se inspirovat Tureckem a vyzkoušeli jejich oblíbený street‑foodový sendvič s makrelou. Vzniklo z toho rychlé a velmi lahodné jídlo, na které jsme využili naše kvalitní Vilgain filety z makrely. Tak co si tuhle istanbulskou pochoutku připravit i u vás doma? :)
1 porce obsahuje
- 308 kcal
- 20,7 g sacharidů
- 13,4 g tuků
- 24,5 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 ciabatty
- 1 balení Vilgain makrely
- 1 červená cibule
- 2 lžíce ume octa
- 1 lžíce třtinového cukru
- citron
- 140 g skyru
- kopr
- sušený česnek
- sůl
- bílý pepř
- ledový salát
Postup
-
Nejprve si nakrájíme cibuli na tenké kulaté plátky. Plátky zalijeme ume octem a pocukrujeme. Vše pořádně zamícháme a cibuli alespoň 10 minut marinujeme.
-
Skyr smícháme s nasekaným koprem, špetkou soli, pepřem a trochou sušeného česneku. Zakápneme citrónovou šťávou a smícháme.
-
Ciabattu rozřízneme na 2 plátky. Každý plátek potřeme koprovým krémem, přidáme listy ledového salátu, plátky makrely a ozdobíme marinovanou červenou cibulí a koprem.
-
A můžeme podávat. Tak dobrou chuť!