Chcete se vrátit zpátky do své fit rutiny, ale i tak si dopřát sladkého k odpolední kávě? Tak to tu pro vás něco máme!
Tenhle recept je jednoduchý a pochutná si na něm i bezlepkář. Navíc je extra nadýchaný a vláčný s čokoládovým křupavým elementem uvnitř. No mňam!
Tak se pojďte kouknout, jak na to!
1 porce obsahuje
- 235 kcal
- 30 g sacharidů
- 9 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 12 porcí
- 220 ml mléka
- 2 vejce
- 50 g kokosového oleje
- 50 ml čekankového sirupu
- 70 g xylitolu
- 100 g rýžové mouky
- 180 g rýžové mouky - hladké
- 30 g čokopeciček
- 7 g kypřicího prášku
- 3 strouhaná jablka
- 2 čajové lžičky skořice
- 30 g ovesných vloček
- 20 g másla
- 1 lžíce xylitolu
Postup
-
Nakrájíme si jablka na malé kousky a povaříme asi 15 minut se skořicí v hrnci.
-
V míse vyšleháme vajíčka s xylitolem, přidáme tekuté ingredience, pak postupně přimícháváme sypké a nakonec prášek do pečiva.
-
Odstavíme jablka, necháme trochu vychladnout a uděláme si drobenku z másla, vloček a xylitolu.
-
Na pečící papír nalijeme těsto, poklademe jablky, posypeme drobenkou a karamelizovanými kešu. Pečeme cca 40 minut na 180 °C.
-
Dobrou chuť!