Podpoř svůj výkon nejlepšími produkty na trhu
- Nadváha a obezita
- Kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak
- Cukrovka
- Zvýšení rizika vzniku nádorových onemocnění
opravdové kvality za dostupné ceny
čerstvý produkt
Vyhni se prostředníkům, kupuj přímo od výrobce a dostaň tak VÍCE za MÉNĚ
- Kvalitní ingredience bez balastu
- Krátké složení bez složek uměle vylepšující chuť či konzervantů
- Čerstvější, vyráběné v malých šaržích, obdržíš produkt mnohdy pouze pár dnů od výroby
- Za stejnou nebo lepší cenu lepší produkt kvůli absenci překupníků a minimálními náklady na marketing
- Balastní látky nízké kvality 👇👇👇
- Potenciálně škodlivé ingredience uměle vylepšující chuť a trvanlivost
- Měsíce i roky od výroby, kvůli potřebě vyrábět v obrovských šaržích na cizích výrobních linkách
- Za stejnou nebo vyšší cenu horší produkt kvůli vícenákladům na překupníky, marketingové masáže
Jak se lišíme od konkurence?
- 🐄 z mléka krav krmených trávou
- 🇳🇱 surovina z Holandska
- ✅ šetrně zpracováno ultrafiltrací za studena
- ✅ dochucení z přírodních zdrojů
- ✅ přírodní sladidlo ze stévie
- ✅ bez barviv
- 🤨 neznámé krmení zvířete
- 🤨 neznámý původ hlavní suroviny
- 🤨 neznámá metoda zpracování či filtrace
- ⛔️ umělé dochucení
- ⛔ syntetické sladidlo sukralóza
- ⛔️ umělá barviva
- 4 ingredience
- 76 % lískové ořechy (6x více)
- 17 % BIO kokosový cukr (3x méně)
- ✅ kvalitní tuky z ořechů a kakaového másla
- ✅ bez emulgátorů
- ✅ bez aromat
- 7 ingrediencí
- 🤨 13 % lískové ořechy
- 🤨 56 % rafinovaný cukr
- 🤨 levný zdroj tuků palmový olej
- 🥴 emulgátory lecitiny
- ⛔️ umělé aroma
- 5 ingrediencí (o 29 % méně)
- ✅ bez konzervantů
- ✅ bez emulgátorů
- ✅ extra panenský olivový olej
- ✅ vyrobeno v Itálii
- ✅ z ekologického zemědelství
- 7 ingrediencí
- 🤨 neznámá země původu
- 🤨 rafinovaný řepkový olej
- 🤨 rafinovaná mouka
- ⛔ propionan vápenatý, sorban draselný
- 🤨 není z ekologického zemědelství
- 7 ingrediencí (2x méně)
- 22 % bílkovin z mléka
- 42 % ořechů (21x více)
- 7,3 % vlákniny (2x více)
- ✅ kvalitní tuky z ořechů
- ✅ bez konzervantů, emulgátorů a aromat
- 16 ingrediencí
- 22 % bílkovin ze sóji a hrachu
- 2 % ořechů
- 4 % vlákniny
- 🤨 rafinovaný slunečnicový olej
- 🤨️ balast: emulgátory, aromata, maltodextrin
- 9 ingrediencí
- 27 % cukru (2x méně)
- 7 g vlákniny (2x více)
- ✅ bez rafinovaných olejů
- ✅ bez aromat
- ✅ bez emulgátorů a konzervantů
- 9 ingrediencí
- 🤨 48 % cukru
- 3,6 g vlákniny
- 🤨️ kyselina citronová a laktóza
- ⛔ TBHQ
- ⛔️ polyglycerol polyricinoleát
- 7 ingrediencí (2x méně)
- 10 % cukru (3x méně)
- 15 % vlákniny (4x více)
- ✅ kvalitní tuky z ořechů a ghí
- ✅ bez emulgátorů a konzervantů
- ✅ bez barviv a aromat
- 14 ingrediencí
- 32 % invertního cukru
- 4 % vlákniny
- 🤨️ rafinovaný palmový a řepkový olej
- 🤨 balast: emulgátory a sójová mouka
- ️⛔ barvivo anatto a umělé aroma
Důraz na produkt,
ne na lživou reklamu
Pouze kvalitní ingredience s jasným původem
Nekompromisní kontrola, bezpečnost a udržitelnost všech produktů
Nejnovější laboratorní testy ke stažení
Uzeniny
👉 Nechvalný vliv uzenin na zdraví je dán především vysokým obsahem nasycených mastných kyselin a soli. Pochyná je i kvalita jelikož většina uzenin se vyrábí semletím zbytků masa, tedy toho nejlevnějšího co zbyde. Alarmující jsou taky podmínky chovu a porážky dobytka.
Na co si dát pozor?
⚠️ Obsah rizikových látek
Většina uzenin obsahuje mimo jiné dusitan sodný. Ten potravině dodá uzenou chuť, působí vůči bakteriím, postará se o její dlouhodobě hezkou barvu a plno dalších pro výrobce výhodných vlastností. V těle se však může měnit na karcinogenní látky.
⚠️ Zpracování uzením
Uzení sice dává výrobku nezaměnitelnou chuť, mohou při něm ale vznikat toxické polycyklické aromatické uhlovodíky, které mají mít negativní vliv na orgány v těle. Dlouhodobou konzumací tak může docházet například k poškození jater.
⚠️ Sůl a nasycené tuky
Sůl dodává chuť a zároveň napomáhá konzervaci. Navíc je levná, tak proč by ji výrobce nepoužil? Bohužel ve 100 g uzeniny člověk přijme až 75 % doporučeného denního příjmu, což vede k nadmíře soli, kterou během dne sní. Ta může způsobovat řadu kardiovaskulárních onemocnění. Nadmíra soli není zdravá ani pro ledviny, navíc způsobuje úbytek vápníku v těle a nadýmá.
💡 Alternativní řešení
Uvařené ready-to-eat maso od ověřených dodavatelů tělu poskytne kvalitní bílkoviny a nesrovnatelně lepší chuť. Obměna uzenin může být i v podobě ryb, které obsahují prospěšné omega-3 mastné kyseliny. Tahle forma masa se hodí nejen do sendvičů, parťákem je i při stanování nebo na horské túry. Zauzenou chuť masu dodá použití vhodného koření, třeba uzené papriky.
- ⚠️️ vysoký obsah nasycených mastných kyselin (90 % RHP* ve 100 g)
- ⚠️ vysoký obsah soli (60 % RHP* ve 100 g)
- ⚠️ stabilizátor dusitan sodný se může během některých procesů přeměňovat na karcinogenní nitrosaminy
- ⚠️ zvýšená konzumace L-glutamanu sodného může mít negativní vliv na činnost nervové soustavy
- ⚠️️ vysoký obsah soli (38 % RHP* v 100 g)
- ⚠️ stabilizátor dusitan sodný se může během některých procesů přeměňovat na karcinogenní nitrosaminy
- ⚠️ di- a trifosforečnany jsou považovány za bezpečné látky, nadměrný příjem fosforu však může při dlouhodobé konzumaci vést ke snížení množství vápníku v organismu, a negativně tak ovlivnit zdraví kostí a zubů
- ⚠️️ vysoký obsah nasycených mastných kyselin (95 % RHP* ve 100 g)
- ⚠️ vysoký obsah soli (65 % RHP* ve 100 g)
- ⚠️ stabilizátor dusitan sodný se může během některých procesů přeměňovat na karcinogenní nitrosaminy
- ⚠️ dusičnany draselné mohou být metabolismem přeměňovány na dusitany, ze kterých mohou během některých procesů vznikat karcinogenní nitrosaminy