Vilgain Špaldová mouka celozrnná BIO – čerstvá mouka z ekologického zemědělství, s vysokým obsahem vlákniny, díky špaldě lépe stravitelná
Vilgain Špaldová mouka celozrnná BIO – čerstvá mouka z ekologického zemědělství, s vysokým obsahem vlákniny, díky špaldě lépe stravitelná
Vilgain Špaldová mouka celozrnná BIO - starobylá pšenice s hutnější strukturou a lehce oříškovou chutí
Ideální parťák pro všechny, co rádi pečou? Co třeba celozrnná špaldová mouka? Špalda je starší odrůda moderní pšenice, která se pyšní lehce výraznější oříškovou chutí a pevnější strukturou.
Mouka bohatá na vitaminy skupiny B a vlákninu
Špaldová mouka obsahuje všechny části zrna špaldy, včetně otrub a klíčků, které mají vysoký obsah vlákniny, minerálních látek a vitaminů skupiny B. Vláknina pomáhá zpomalit trávení a vstřebávání, což podporuje snižovaní výkyvů hladiny cukru v krvi [1]. Použití celých zrn způsobuje to, že je mouka o něco tmavší než klasická hladká mouka.
Čerstvá zrna z ekologického zemědělství
Zrna použitá k výrobě naší mouky pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Mouka je navíc sušená šetrně teplým vzduchem a nemele se do zásoby. Vyrábí se v malých šaržích pro maximální čerstvost.
Vilgain Špaldová mouka celozrnná BIO v bodech:
- z celých zrn špaldy
- velmi dobře stravitelná
- čerstvá mouka vyráběná v malých šaržích
- v BIO kvalitě z ekologického zemědělství
- vysoký obsah vlákniny
- vyšší obsah živin než běžná pšeničná mouka
- dlouhá trvanlivost
[1] https://www.healthline.com/nutrition/what‑is‑spelt#TOC_TITLE_HDR_4
100 g | |
Energetická hodnota | 1457 kJ / 344 kcal |
Tuky | 1,8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 64,5 g |
- z toho cukry | 1,3 g |
Vláknina | 8,2 g |
Bílkoviny | 13,4 g |
Sůl | 0 g |
Ingredience
BIO celozrnná mouka z pšenice špaldy 100 %.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Doporučení výrobce
- Použijte na vaření a pečení.
- Kvůli vyššímu obsahu vlákniny doporučujeme s celozrnnou špaldovou moukou začínat postupně.
- Nejprve nahradit celozrnnou špaldovou moukou 1/3 klasické mouky a postupně poměr navyšovat.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na suchém místě při teplotě do 25 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.