Orange chicken neboli pomerančové kuře je stará dobrá klasika v asijských fastfoodech. Když vezmeme v potaz množství použitého a pravděpodobně přepáleného oleje, nebude se jednat zrovna o zdravé jídlo. Vemte to raději do svých rukou a vychutnejte si tuto chutěmi nabitou pochoutku ve zdravé verzi z pohodlí domova.
1 porce obsahuje
- 597 kcal
- 82 g sacharidů
- 5 g tuků
- 56 g bílkovin
Na 2 porce
- 400 g kuřecích prs
- 20 g hladké mouky
- 10 g kukuřičného škrobu
- 1 lžíce Tamari sójové omáčky
- sůl
- pepř
- avokádový olej
- 5 g zázvoru
- 1/2 pomerančové kůry
- šťáva z 1,5 pomeranče
- 10 g kukuřičného škrobu
- 2 lžíce erythritolu
- 1 čajová lžička chilli
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
- 80 ml Tamari sójové omáčky
- avokádový olej
- 140 g jasmínové rýže
- koriandr
- sezam
Postup
-
Rýži si uvaříme dopředu podle návodu.
-
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a obalíme ve směsi škrobu, mouky a tamari omáčky.
Maso zprudka orestujeme na rozpálené pánvi do zlatova. Poté ho odložíme stranou.
-
Pomerančovou šťávu i s dužinou vymačkáme do misky a smícháme se škrobem, česnekem, chilli a erythritolem.
-
V hlubší pánvi roztopíme olej. Přidáme nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru a krátce osmažíme. Poté podlijeme pomerančovou směsí, tamari omáčkou a vaříme do zhoustnutí. Ke konci vaření do omáčky přihodíme i maso a necháme jej omáčkou hezky nasáknout.
-
Podáváme s rýží, posypeme koriandrem a sezamovými semínky. Sdílíme na Instagramu s hashtagem #aktinrecepty.