Buddha Bowl, miska všech dobrot a plná barev. My pro vás máme inspiraci na vyváženou bowl s křupavou cizrnou, čočkou, tofu a celá je zalitá skvělou arašídovou zálivkou. Je plná rostlinných bílkovin, takže jí podlehnou i vegani.
1 porce obsahuje
- 837 kcal
- 39,5 g sacharidů
- 13 g tuků
- 38 g bílkovin
Na 4 porce
- 2 cizrny z konzervy
- 200 g čočky
- 300 g uzeného tofu
- 200 g cherry rajčat
- 200 g červeného zelí
- 100 g hlávkového salátu
- 2 čajové lžičky mleté papriky
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička olivového oleje
- sůl
- pepř
- 20 g arašídového másla
- 20 g plnotučné hořčice
- 20 ml Tamari sójové omáčky
- 2 čajové lžičky vody
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech si vyložíme pečícím papírem. Cizrnu slijeme z nálevu dáme do misky a přidáme olivový olej, mletou papriku, skořici, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a pečeme při 180 stupních cca 20 minut. Mezitím nakrájíme tofu na kostičky a v polovině pečení ho přidáme do trouby k cizrně.
-
Cherry rajčata překrojíme napůl, červené zelí na tenké nudličky a salát na menší kousky.
-
Na zálivku dobře promícháme všechny ingredience dohromady.
-
Do misky servírujeme černou čočku, veškerou zeleninu, křupavou cizrnu a tofu. Podáváme s krémovou arašídovou zálivkou.
Dobrou chuť!