Léto je tady, a to znamená jediné - čas na pořádný domácí sorbet! Tuhle osvěžující sladkou tečku můžete připravit z čehokoli, co máte zrovna doma nebo na co máte chuť. Ideální jsou třeba jahody, borůvky, maliny, meruňky, limetka, broskve, mango... Domácí sorbet uděláte zkrátka z čehokoli. Tak s chutí do toho! :)
1 porce obsahuje
- 224 kcal
- 58 g sacharidů
- 0,1 g tuků
- 0,3 g bílkovin
Na 3 porce
- 500 g ovoce
- 150 g třtinového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 250 ml vody
Postup
-
Ovoce důkladně omyjte a zbavte semen nebo pecek. Případně očistěte a oloupejte. Nakrájejte ho na menší kousky a umístěte do mixéru nebo mixovací nádoby. Přidejte cukr a citronovou šťávu. Přilijte vodu a začněte mixovat, dokud nedosáhnete hladké konzistence a všechny ingredience nejsou důkladně smíchané.
-
Ochutnejte a případně upravte sladkost nebo kyselost přidáním cukru nebo citronové šťávy.
-
Přeneste směs do nádoby vhodné do mrazáku. Nechte zmrazit po dobu minimálně 4 hodin, ideálně však přes noc.
-
Po dostatečném zmrazení sorbet vyjměte z mrazáku a nechte ho chvíli povolit při pokojové teplotě. Před podáváním můžete lehce promíchat vidličkou, pro jemnější texturu.