Tak tenhle houbový guláš je nejenom skvělá možnost, jak připravit nasbírané houby jinak, než jako smaženici nebo dochucovadlo bramboračky, ale taky výborný oběd pro vegetariány, který bodne po každém dlouhém výletu v přírodě. Zasytí i zahřeje, no a my vám ukážeme, jak na něj.
1 porce obsahuje
- 403 kcal
- 45 g sacharidů
- 16 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 2 porce
- 500 g hub
- 3 brambory
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 500 ml Vilgain zeleninového vývaru
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- petržel
Postup
-
Houby očistěte, opláchněte a nakrájejte na menší kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
-
V hrnci zahřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne a nezačne získávat zlatavou barvu. Přidejte nastrouhaný česnek a smažte další minutu.
-
Posypte cibuli sladkou paprikou, míchejte rychle a přidejte houby. Orestujte houby, dokud nezačnou uvolňovat tekutinu.
-
Do hrnce přidejte brambory, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby byly všechny ingredience pokryté kořením.
-
Přidejte rajčatové pyré a vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte guláš pod pokličkou dusit, dokud nejsou brambory měkké, přibližně 20–25 minut.
-
V závěru přilijte smetanu a nechte guláš ještě chvíli prohřát, aby se smetana spojila s ostatními ingrediencemi. V případě potřeby guláš dochuťte.
-
Posypte čerstvou petrželkou a dobrou chuť!