I když to venku nevypadá, že se blíží Vánoce, v kuchyni to tak vypadat může. Například s tímto "zasněženým" kakaovým lineckým cukrovím, které k Vánocům neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte tento rok méně tradiční, ale stejně tak dobrou variantu.
1 porce obsahuje
- 41 kcal
- 3,9 g sacharidů
- 2,3 g tuků
- 0,8 g bílkovin
Na 72 porcí
- 160 g másla
- 4 žloutky
- 50 g třtinového cukru
- 220 g hladké mouky
- 50 g kokosové mouky
- 30 g kakaa
- 2 špetky soli
- 2 špetky kypřicího prášku
- 160 g meruňkové Biolády
- 40 g práškového sladidla
Postup
-
Z výše uvedených ingrediencí si vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie, a na noc vložíme do ledničky. Cukr můžeme z části nahradit sladidlem.
-
Vychlazené těsto si rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme na plát, který bude mít přibližně 2–3 mm. Vykrojíme a naskládáme na plech. Pečeme na 170 stupňů asi 8–10 minut. Je potřeba to sledovat, délka pečení se odvíjí od toho, jak tlusté máte těsto a jak velké máte kousky.
-
Upečené linecké necháme vychladnout a potom je slepíme meruňkovým džemem.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. Z této dávky jsme vytvořili 36 ks dvojic.