Kuřecí maso, smetanová omáčka a žampiony... Mňam! Tak tohle rozhodně musíte vyzkoušet. Jednoduchý oběd, který vás dokonale zasytí, přesto v kuchyni nevystojíte důlek a perfektně si pochutnáte.
1 porce obsahuje
- 280 kcal
- 10,2 g sacharidů
- 10 g tuků
- 32,7 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 300 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml bujónky kuřecí
- sůl
- pepř
- tymián
- petrželová nať
Postup
-
Rozpalte máslo na středním ohni v hluboké pánvi. Osolte a opepřete kuřecí prsa a opečte je ze všech stran dozlatova. Vyjměte je z pánve a dejte stranou.
-
Do stejné pánve přidejte žampiony, cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou.
-
Přidejte mouku a smíchejte ji s houbami, cibulí a česnekem, vařte asi 2 minuty.
-
Postupně přidejte kuřecí vývar, smetanu a bílé víno (tahle surovina je volitelná) a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
-
Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a přidejte tymián. Přikryjte a nechte vařit na mírném ohni 15‑20 minut, dokud kuře není úplně uvařené.
-
V případě potřeby dochuťte solí a pepřem a před podáváním posypte čerstvou petrželkou. Nejlepší je frikasé s bagetkou, těstovinami, brambory nebo rýží.
Dobrou chuť!