Tento kuskusový salát je výživný a osvěžující pokrm, který kombinuje chutné tuňákové kousky s různou zeleninou a aromatickými bylinkami. Je to skvělá volba pro lehký oběd nebo večeři plnou chutí, zvlášť v těchto teplých letních dnech.
1 porce obsahuje
- 420 kcal
- 56 g sacharidů
- 10 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g kuskusu
- 1 balení tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 paprika
- 1 okurka
- 1 rajče
- 1/2 cibule
- listová petržel
- máta
- 20 ml citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
-
Připravte si kuskus podle návodu na obalu. Většinou stačí zalít kuskus vroucí vodou a nechat ho odstát přikrytý asi 5‑10 minut, dokud nezměkne.
-
V míse smíchejte tuňáka ve vlastní šťávě (odceďte ho) s nakrájenou červenou paprikou, okurkou, rajčetem, cibulí, petrželovým listem a mátou.
-
Přidejte uvařený a vychladlý kuskus a promíchejte.
-
Zakápněte šťávou z jednoho citronu a pokapejte olivovým olejem. Lehce promíchejte, aby se ingredience spojily.
-
Ochutnejte salát a případně přidejte sůl a čerstvě mletý černý pepř podle své chuti.
-
Salát můžete nechat odpočinout v chladničce několik hodin, aby se chutě promísily a salát zchladil.Před podáváním promíchejte salát a případně ho ozdobte čerstvými bylinkami.