Marocká cizrnová polévka Harira

70 min.
Komentáře
Marocká cizrnová polévka Harira
ilustrační foto, zdroj: hungrypaprikas.com

Harira je tradiční marocké jídlo podávané nejčastěji během měsíce Ramadan. Kombinace chutí cizrny, čerstvé zeleniny a aromatického koření si zamilujete.

Nákup použitých surovin pro recept

1 porce obsahuje

  • 116 kcal
  • 20 g sacharidů
  • 2 g tuků
  • 5 g bílkovin

Na 4 porce

Postup

  1. V hrnci na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli, česnek, mrkev a celer. Restujte zeleninu, dokud nebude měkká (asi 5 minut).

  2. Přidejte koření (kurkumu, koriandr, kmín, pepř a sůl) a rajčatové pyré. Dobře promíchejte a vařte další 2 minuty.

  3. Přilijte drcená rajčata v konzervě, cizrnu a vodu. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 30 minut probublávat.

  4. Do směsi vhoďte  nasekanou petrželku a koriandr a přilijte citronovou šťávu. Promíchejte a nechte vařit dalších 10 minut.

  5. Před podáváním polévku ochutnejte a přidejte více soli nebo koření podle potřeby. Harira se tradičně podává s kouskem čerstvého chleba.

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Italská polévka minestrone

Italská polévka minestrone

Japonská miso polévka s tofu

Japonská miso polévka s tofu

Krémová pórková polévka s bramborem

Krémová pórková polévka s bramborem

Cizrnové blondies

Cizrnové blondies

Dýňové kari s cizrnou a kokosovým mlékem

Dýňové kari s cizrnou a kokosovým mlékem

Cizrnové crêpes palačinky s vanilkovým pudinkem

Cizrnové crêpes palačinky s vanilkovým pudinkem

Italská cuketová polévka

Italská cuketová polévka

Mexická polévka s hovězím masem

Mexická polévka s hovězím masem

Rajčatová polévka s batáty

Rajčatová polévka s batáty

Gazpacho studená polévka

Gazpacho studená polévka

Vegan omeleta z cizrnové mouky

Vegan omeleta z cizrnové mouky

Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka

Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka

Batáty plněné kuskusem, cizrnou a riccotou

Batáty plněné kuskusem, cizrnou a riccotou

Cizrnový kremeš

Cizrnový kremeš