Jaký dezert by rozhodně neměl chybět na žádné letní party, grilovačce nebo pikninku? Odpověď je jasná, mini pina colada cheesecakes!
1 cheesecake obsahuje
- 168 kcal
- 13,4 g sacharidů
- 11,9 g tuků
- 6,2 g bílkovin
Na 28 porcí
- 120 g ovesných vloček
- 120 g kokosové mouky
- 60 g kokosu
- 10 lžic kokosového oleje
- 2 vejce
- 6 lžic kokosového sirupu
- 2 lžíce kokosového másla
- 500 g ricotty
- 300 g nízkotučného tvarohu
- 400 g kokosového mléka
- 140 g erythritolu
- 20 g kokosu
- 30 g vanilkového proteinu
- 100 g ananasu
- 200 ml kokosového mléka
- 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce erythritolu
Postup
-
-
Ovesné vločky rozmixujeme najemno.
-
K rozmixovaným ovesným vločkám přidáme kokosovou mouku, strouhaný kokos a společně promícháme.
-
K sypké směsi přidáme kokosový olej, vejce, lžíci kokosového másla (můžete nahradit kokosovým olejem) a osladíme kokosovým sirupem. Rukama vypracujeme těsto.
-
Na pečení použijeme teflonovou formu na muffiny nebo silikonové formičky. Formu vymažeme kokosovým olejem a pomocí prstů natlačíme těsto na dno formiček.
-
V další misce si smícháme ricottu, tvaroh, kokosové mléko (tuhou část), erythritol, kokos, vanilkový protein. Vzniklý krém pak nalijeme na těsto.
-
Cheesecaky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
TIP: Pod formu s cheesecaky vložíme pekáč s vodou. Díky tomu zůstanou cheesecaky hezky vláčné.
-
Zatímco se cheesecaky pečou, připravíme si ananasovou omáčku.
Čtvrtku ananasu zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. Ananas rozmixujeme společně s kokosovým mlékem na hladký krém.
-
Rozmixovanou směs přendáme do kastrůlku, přidáme lžičku kukuřičného škrobu, erythritol dle chuti a přivedeme k varu. Vaříme cca 5 minut. Poté necháme vychladnout.
-
Upečené a vychlazené cheesecaky polijeme ananasovou omáčkou, posypeme kokosem a na závěr můžeme přidat třešničku a lístek máty.
-
Dobrou chuť.