Přiznejte se, kdo z vás taky nepohrdne pizzou hawaii? Není se vůbec za co stydět! Dokonalé spojení slaného základu a sladkého fresh elementu v podobě ananasu si místo na vašem stole rozhodně zaslouží. Co to ale tentokrát zkusit malinko jinak a ananas vyměnit za sezónní broskev, kterou teď seženete úplně všude? A co pizzu vyměnit za pinsu? - její oválnější a lehčí verzi, která je ideální pro ty, co se pořád nerozhodli, jestli je pro ně víc lákavá focaccia nebo pizza, tahle římská pizza je totiž přesně něco mezi tím.
Se surovinami tu určitě nešetřete, pořádná nálož základu z bazalkového pesta, čerstvých rajčat, broskví, mozzarely a rukoly je totiž přesně to, co chcete!
1 porce obsahuje
- 1 105 kcal
- 137 g sacharidů
- 37 g tuků
- 60 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 základ na pinsu
- 3 lžíce bazalkového pesta
- 1 rajče
- 1 broskev
- 1 mozzarella
- 20 g parmazánu
- rukola
- vločková sůl
- balsamico crema
Postup
-
Předehřejeme si troubu na 250 °C.
-
Broskev nakrájíme na silnější plátky a dáme společně se základem na pinsu zapéct do vyhřáté trouby na 7 minut.
-
Upečené těsto potřeme bazalkovým pestem, na které pak poklademe nakrájené velké rajče, opečenou broskev, posypeme vločkovou solí, rozdrobíme mozzarellu a všechno to zasypeme nastrouhaným parmazánem a čerstvou rukolou.
-
Před podáváním doporučujeme ještě pokapat krémovým balsamicem, které pinse dodá příjemnou sladko - kyselost. Tak dobrou chuť a těšíme se na váš výsledek. Ten nezapomeňte sdílet třeba na Instagramu s označením @vilgainrecepty! :)