Ještě dříve, než dýňovou sezónu definitivně vystřídá vánoční obžerství, pojďme se s ní rozloučit ve velkém stylu: dýňovým dortem s kokosovou šlehačkou a slaným karamelem! A pozor, pochutnají si i vegani!
1 porce obsahuje
- 408 kcal
- 39 g sacharidů
- 23 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 16 porcí
- 240 g kešu ořechů
- 300 g datlí
- 100 g kokosu
- kůra z 1 citrónu
- vanilkové Flavour Drops
- 1100 g dýňového pyré
- 100 g kokosového oleje
- 200 ml kokosového mléka
- 100 ml javorového sirupu
- 1 šťáva z citrónu
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička muškátového oříšku
- 1 čajová lžička kardamonu
- vanilkové Flavour Drops
- 400 g kokosové smetany
- 20 ml javorového sirupu
- vanilkové Flavour Drops
- 100 ml javorového sirupu
- 20 g kokosového oleje
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička soli
Postup
-
Nejdříve si vytvoříme krustu. V kuchyňském robotu začneme mixovat kešu, poté přidáme zbytek ingrediencí a mixujeme, dokud nejsou datle důkladně rozemlety a nevznikne celistvé těsto. To potom rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy a stlačíme. Dáme chladit do lednice.
-
Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na pyré. Přidáme zbytek ingrediencí na krém a mixujeme do hladké konzistence. Hotový krém naneseme na krustu a necháme ztuhnout v lednici minimálně 5 hodin.
-
Pro výrobu kokosové šlehačky vyšleháme smetanu se zbylými ingrediencemi do tuha. Naneseme na krémovou vrstvu.
-
Nakonec si připravíme slaný karamel smícháním potřebných ingrediencí. Zalijeme s ním hotový dort a vychutnáváme. Dobrou chuť!