Pokud jste ještě nezkoušeli klasické sushi a trochu se toho bojíte, tak tady máte jeden skvělý tip. Bez syrového masa - s tuňákem nebo lososem ve vlastní šťávě!
Taky v tomhle receptu není žádná řasa, ale pokud by někdo chtěl, určitě není problém. Snadno ji přidáte dovnitř kuličky nebo do rýže.
1 porce obsahuje
- 574,7 kcal
- 63,6 g sacharidů
- 24,5 g tuků
- 21,5 g bílkovin
Na 8 porcí
- 600 g sushi rýže
- 2 čajové lžičky himalájské soli
- 1 balení filetů z lososa
- 2 balení tuňáka ve vlastní šťávě
- 3 avokáda
- 80 g černého sezamu
- 80 g sezamu
- sójová omáčka
- sushi mayo
Postup
-
Rýži na sushi promyjeme, dáme do hrnce se solí, zalijeme vodou 1cm nad rýži a necháme dusit přibližně 15‑20 minut. Po uvaření promícháme a necháme chvíli vychladit.
-
Připravíme si avokádo – nakrájíme ho na menší kostičky a můžeme tvořit kuličky. Na fólii si dáme 2 lžíce rýže a jemně upěchujeme na placku. Na to dáme avokádo a tuňáka/lososa.
-
Za pomoci fólie vytvoříme kuličku. Nejprve spojíme pravou a levou stranu, pak zase kraje a zatočíme. Můžeme nechat chvíli vychladit v chladničce nebo rovnou konzumovat.
(Pokud si s balením nevíte rady, koukněte na video v úvodu.)
-
Kuličky obalíme v sezamu (smícháme spolu černý i bílý). Nakonec polijeme sójovou omáčkou.
Dobrou chuť!