Sladké zralé ovoce, vrstva tvarohu a křupavá voňavá drobenka - koláč, který v létě nesmí chybět na žádném stole! A jestli chcete tuhle tradiční klasiku malinko odlehčit a zároveň si usnadnit práci s tímto ne(kynutým) těstem, dnešní recept je tu pro vás!
1 porce obsahuje
- 125 kcal
- 12,5 g sacharidů
- 5,3 g tuků
- 5,2 g bílkovin
Na 24 porcí
- 220 g špaldové mouky
- 120 g polotučného tvarohu
- 4 lžíce mléka
- 2 lžíce ghee
- 4 čajové lžičky kypřicího prášku
- 6 lžic erythritolu
- špetka soli
- 500 g polotučného tvarohu
- 2 vejce
- 8 lžic erythritolu
- 800 g meruněk
- 60 g ghee
- 60 g erythritolu
- 70 g ovesných vloček
- 2 čajové lžičky skořice
Postup
-
-
Začněte s přípravou těsta - v misce promíchejte mouku s kypřícím práškem, erythritolem a špetkou soli. Přidejte tvaroh, rozpuštěnou a zchladlou lžíci ghee a mléko. Ze všech ingrediencí rukama vypracujte pružné, hladké a nelepivé těsto, které se konzistencí podobá kynutému. Pokud se těsto lepí, přidejte trochu mouky, pokud je naopak moc tuhé, přidejte trochu mléka.
-
Hotové těsto buď vyválejte a přendejte na dno dortové formy o průměru 24 cm, nebo ho na dno vmačkejte a roztáhněte prstama.
-
Na tvarohovou náplň společně vymíchejte dohladka tvaroh s vejce a erythritolem. Na drobenku spolu rukama propracujte ovesné vločky se skořicí, erythritolem a studeným ghee.
-
Na připravené těsto rovnoměrně navrstvěte tvaroh, na něj přidejte pokrájené meruňky a vše zasypte připravenou drobenkou.
-
-
Hotový koláč dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte dozlatova cca 40‑45 minut. Dobrou chuť!
TIP: Tenhle koláč bude chutnat skvěle s jakýmkoliv ovocem, zkuste například borůvky nebo rybíz, v podzimních měsících švestky a v zimě zužitkujte letní úrodu z mrazáku!
-