Vilgain Borůvky lyofilizované - velké křupavé borůvky plné antioxidantů a vlákniny
Vilgain Borůvky lyofilizované ti zvládnou vyladit každé sladké jídlo či dezert jak chuťově, tak i náloží vitaminů, které se díky sušení mrazem neničí. Zároveň ti zaručíme, že v balení nenajdeš nic jiného než čisté borůvky bez jakýchkoliv přísad.
Prudké zmražení zachová vůni, chuť i obsah vitaminů a minerálních látek
Jak takový proces lyofilizace vlastně funguje? Borůvky nebo jiné ovoce (dokonce i zelenina) jsou vystaveny vysokým stupňům mrazu a poté pomalu vysušovány ve vakuu, čímž se kompletně zbaví vody. Tímto procesem ovoce získá svou typickou lehkost, zachová si svou barvu, vůni i chuť. Mimo to je ovoce nabité vitaminy, které jsou zachovány jako u ovoce čerstvého, protože na něj nijak nepůsobí teplo. Borůvky jsou zdrojem vitaminu K a manganu. Dále v nižším množství obsahují celou řadu dalších prospěšných látek jako je vitamin C a E, vitaminy skupiny B, měď nebo draslík.
Vyšperkování kaší, jogurtů, müsli, zdobení dezertů či náhrada čerstvého ovoce? Tohle všechno lyo ovoce zvládne!
Ovoce sušené mrazem můžeš použít kdekoliv, kde používáš ovoce čerstvé. Můžeš si s ním nazdobit a dochutit kaši, jogurt, müsli s mlékem, nebo smoothie. Velice oblíbené je také pro cukráře, jelikož se s ním dají jednoduše a efektivně zdobit dezerty. Lyofilizované borůvky mají ještě jednu dokonalou vlastnost - jakmile je namočíš do vody, opět nabobtnají a získají svou původní velikost, strukturu a budou k nerozeznání od klasického čerstvého ovoce.
Vilgain Borůvky lyofilizované v bodech:
- kanadské borůvky sušené mrazem
- zachování barvy, vůně i chuti
- skvělý zdroj vitaminů a minerálních látek
- k dochucení kaší, jogurtu, müsli, či smoothie
- možné použít jako klasické čerstvé ovoce