Žijeme v době, kdy už téměř vše může byť "high protein" a "fit". A to i žemlovka. V tomhle případě bez uvozovek. Porce totiž obsahuje až 25 g bílkovin. A i přesto, že je tato žemlovka fit, překvapí svou skvělou a autentickou chutí!
1 porce obsahuje
- 251 kcal
- 22,2 g sacharidů
- 5,9 g tuků
- 24,8 g bílkovin
Na 6 porcí
- 250 g večerního chlebíku
- 200 ml mléka
- 15 g vanilkového proteinu
- 360 g hrudkovitého tvarohu
- 35 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 25 g rozinek
- 300 g jablek
- 1 špetka skořice
- mletá vanilka
Postup
-
Na dno formy si natrháme na malé kousky přibližně poloviční množství chleba a zalijeme ho polovičním množstvím mléka s proteinovým práškem, který jsme si rozmíchali v šejkru.
-
Na tuto vrstvu rozetřeme poloviční množství tvarohu smíchaného se dvěma žloutky a cukrem.
-
Následně přidáme polovinu najemno nakrájených jablek a opět zakryjeme tvarohem. Přidáme sušenou aronii či rozinky a jemně poprášíme skořicí. Naposledy přikryjeme druhou polovinou jablek.
-
Všechno přikryjeme natrhaným nebo nakrájeným zbytkem chleba a přelijeme zbytkem mléka s proteinem. Přikryjeme alobalem a pečeme při 180 °C 30 minut.
-
Nakonec si vyšleháme tuhý sníh z dvou bílků, který natřeme na předpečenou žemlovku a dáme péct ještě na dalších 20 minut, dokud sníh nezhnědne. Nejlépe chutná žemlovka ještě teplá, no skvělá je aj na druhý den, například na snídani nebo svačinu s sebou :)
-
Nezapomeňte se podělit o své fit žemlovky i na Instagramu pod #aktinrecepty :)