Podpoř svůj výkon nejlepšími produkty na trhu
- Nadváha a obezita
- Kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak
- Cukrovka
- Zvýšení rizika vzniku nádorových onemocnění
opravdové kvality za dostupné ceny
čerstvý produkt
Vyhni se prostředníkům, kupuj přímo od výrobce a dostaň tak VÍCE za MÉNĚ
- Kvalitní ingredience bez balastu
- Krátké složení bez složek uměle vylepšující chuť či konzervantů
- Čerstvější, vyráběné v malých šaržích, obdržíš produkt mnohdy pouze pár dnů od výroby
- Za stejnou nebo lepší cenu lepší produkt kvůli absenci překupníků a minimálními náklady na marketing
- Balastní látky nízké kvality 👇👇👇
- Potenciálně škodlivé ingredience uměle vylepšující chuť a trvanlivost
- Měsíce i roky od výroby, kvůli potřebě vyrábět v obrovských šaržích na cizích výrobních linkách
- Za stejnou nebo vyšší cenu horší produkt kvůli vícenákladům na překupníky, marketingové masáže
Jak se lišíme od konkurence?
- 🐄 z mléka krav krmených trávou
- 🇳🇱 surovina z Holandska
- ✅ šetrně zpracováno ultrafiltrací za studena
- ✅ dochucení z přírodních zdrojů
- ✅ přírodní sladidlo ze stévie
- ✅ bez barviv
- 🤨 neznámé krmení zvířete
- 🤨 neznámý původ hlavní suroviny
- 🤨 neznámá metoda zpracování či filtrace
- ⛔️ umělé dochucení
- ⛔ syntetické sladidlo sukralóza
- ⛔️ umělá barviva
- 4 ingredience
- 76 % lískové ořechy (6x více)
- 17 % BIO kokosový cukr (3x méně)
- ✅ kvalitní tuky z ořechů a kakaového másla
- ✅ bez emulgátorů
- ✅ bez aromat
- 7 ingrediencí
- 🤨 13 % lískové ořechy
- 🤨 56 % rafinovaný cukr
- 🤨 levný zdroj tuků palmový olej
- 🥴 emulgátory lecitiny
- ⛔️ umělé aroma
- 5 ingrediencí (o 29 % méně)
- ✅ bez konzervantů
- ✅ bez emulgátorů
- ✅ extra panenský olivový olej
- ✅ vyrobeno v Itálii
- ✅ z ekologického zemědelství
- 7 ingrediencí
- 🤨 neznámá země původu
- 🤨 rafinovaný řepkový olej
- 🤨 rafinovaná mouka
- ⛔ propionan vápenatý, sorban draselný
- 🤨 není z ekologického zemědelství
- 7 ingrediencí (2x méně)
- 22 % bílkovin z mléka
- 42 % ořechů (21x více)
- 7,3 % vlákniny (2x více)
- ✅ kvalitní tuky z ořechů
- ✅ bez konzervantů, emulgátorů a aromat
- 16 ingrediencí
- 22 % bílkovin ze sóji a hrachu
- 2 % ořechů
- 4 % vlákniny
- 🤨 rafinovaný slunečnicový olej
- 🤨️ balast: emulgátory, aromata, maltodextrin
- 9 ingrediencí
- 27 % cukru (2x méně)
- 7 g vlákniny (2x více)
- ✅ bez rafinovaných olejů
- ✅ bez aromat
- ✅ bez emulgátorů a konzervantů
- 9 ingrediencí
- 🤨 48 % cukru
- 3,6 g vlákniny
- 🤨️ kyselina citronová a laktóza
- ⛔ TBHQ
- ⛔️ polyglycerol polyricinoleát
- 7 ingrediencí (2x méně)
- 10 % cukru (3x méně)
- 15 % vlákniny (4x více)
- ✅ kvalitní tuky z ořechů a ghí
- ✅ bez emulgátorů a konzervantů
- ✅ bez barviv a aromat
- 14 ingrediencí
- 32 % invertního cukru
- 4 % vlákniny
- 🤨️ rafinovaný palmový a řepkový olej
- 🤨 balast: emulgátory a sójová mouka
- ️⛔ barvivo anatto a umělé aroma
Důraz na produkt,
ne na lživou reklamu
Pouze kvalitní ingredience s jasným původem
Nekompromisní kontrola, bezpečnost a udržitelnost všech produktů
Nejnovější laboratorní testy ke stažení
Rozmrazované pečivo z polotovarů
👉 Kombinace vysokého obsahu tuku a jednoduchých cukrů zvyšují hladinu inzulínu neúměrně víc, než jaká je glykemická odpověď našeho těla.
Na co si dát pozor?
⚠️ Starter pack pro rozvoj cukrovky
Kombinace jednoduchých cukrů a tuku nám zkrátka chutná a chceme jí víc a víc. Nárazově však zvyšuje hladinu inzulínu, a pokud jsme v tomto stavu často a dlouhodobě, můžeme si přivodit diabetes.
⚠️ Nekvalitní “čokoládové” polevy
Na obalu si sice můžeš přečíst “kakaová” nebo dokonce “čokoládová” poleva, chuťově i složením to však kvalitní čokoládu nevidělo ani z vlaku. Čokoládové polevy na pečivu jsou často vyrobeny ze ztužených tuků a kakao téměř neobsahují. Výrobce tak šetří, pro tebe je to ale velmi špatná investice do dlouhodobého zdraví.
⚠️ Celá řada přídatných látek
Konzervanty, emulgátory, leštící látky, umělá barviva a aromata. Tyto látky sice prodlužují trvanlivost a zlepšují vzhled či chuť pečiva ale pro lidké tělo mají mizivý přínos. Naopak se při dlouhodobé konzumaci pojí s celou řadou zdravotních rizik.
💡 Alternativní řešení
Vhodnou alternativou je celozrnné pečivo s ořechovým máslem, které tě zasytí a zároveň dodá kvalitní tuky i další důležité mikroživiny z oříšků. Neméně prospěšným a chutným doplňkem je i kvalitní džem a sladké pečivo z polotovarů skvěle nahradí naše mini pizzy s tvarohem a lyofilizovaným ovocem. S lanou variantou je pak žitný chléb s kvalitní paštikou, uvařeným masem nebo slaným ořechovým máslem.
- ⚠️️ obsah levných tukových náhražek – palmový tuk, řepkový olej, kokosový tuk
- ⚠️ 31 ingrediencí, z nichž většina nemá pro lidskou výživu žádnou přidanou hodnotu
- ⚠️ pouze 1,5 % kakaového prášku
- ⚠️ jen 1,2 g vlákniny na 1 donut
- ⚠️ difosforečnany jsou považovány za bezpečné látky, nadměrný příjem fosforu však může při dlouhodobé konzumaci vést ke snížení množství vápníku v organismu, a negativně tak ovlivnit zdraví kostí a zubů
- ⚠️️ cukr ve složení na prvním místě
- ⚠️ vysoký obsah cukru (25 % obsahu)
- ⚠️ 18 ingrediencí, z nichž většina nemá pro lidskou výživu žádnou přidanou hodnotu
- ⚠️ nízký obsah kakaa
- ⚠️ obsah levných tukových náhražek – řepkový olej
- ⚠️ difosforečnany jsou považovány za bezpečné látky, nadměrný příjem fosforu však může při dlouhodobé konzumaci vést ke snížení množství vápníku v organismu, a negativně tak ovlivnit zdraví kostí a zubů
- ⚠️ fosforečnan vápenatý je v menší množství neškodný, ve větší míře ale může způsobit nerovnováhu mezi vápníkem a fosforem
- ⚠️️ vysoký obsah nasycených mastných kyselin (26 % RHP* v 1 čokorolce)
- ⚠️ 0 g vlákniny
- ⚠️ 32 ingrediencí, z nichž většina nemá pro lidskou výživu žádnou přidanou hodnotu
- ⚠️ obsahuje zahušťovadla, emulgátory a stabilizátory
- ⚠️ obsah levných tukových náhražek – palmový tuk, řepkový olej, kokosový tuk
- ⚠️ vysoký obsah cukru (16 % obsahu)
- ⚠️ difosforečnany jsou považovány za bezpečné látky, nadměrný příjem fosforu však může při dlouhodobé konzumaci vést ke snížení množství vápníku v organismu, a negativně tak ovlivnit zdraví kostí a zubů
- ⚠️ acetát zesíťovaného fosfátového škrobu je v menší množství neškodný, ve větší míře ale může způsobit nerovnováhu mezi vápníkem a fosforem