Kaiserschmarren, v překladu císařský trhanec, je nadýchaná palačinka po upečení roztrhaná. My jsme si recept vzali pod vlastní křídla a přidali mu trochu fit kabátek.
1 porce obsahuje
- 436 kcal
- 48 g sacharidů
- 16 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 8 porcí
Na těsto:
- 240 g špaldové mouky
- 120 g vanilkového vegan proteinu
- 2 vanilkové cukry
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 8 vajec
- 800 ml mléka
- 80 g ghee
- 2 špetky soli
Navrch:
- 2 lžíce Vilgain meruňkového jamu
- 10 g třtinového moučkového cukru
- 40 g brusinek
- 2 lžíce rumu
Postup
-
Bílky odděl od žloutků a vyšlehej do tuhého sněhu. Žloutky smíchej s mlékem, cukrem, proteinem, moukou, kypřícím práškem, špetkou soli a spoj s bílky.
-
Hrst brusinek nebo hrozinek smíchej se lžící rumu a nechej nasáknout.
-
Na pánvi rozehřej lžící ghee a polovinu těsta osmaž z obou stran. Poté roztrhej a podávej s rozinkami, džemem a moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!