Domácí jablečná přesnídávka

50 min.
Komentáře
Domácí jablečná přesnídávka
ilustrační foto, zdroj: therichrecipe.com

Dokonalá podzimní záležitost? Co třeba jablečná přesnídávka? Tuhle dobrotu extra jednuduše připravíte doma a přijde k chuti samotná, v kaši nebo s domácími piškoty!

1 porce obsahuje

  • 193 kcal
  • 42 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 1 g bílkovin

Na 3 porce

Postup

  1. Nejprve si připravte jablka. Oloupejte je, vyjměte jádra a nakrájejte je na malé kousky.

  2. Dejte nakrájená jablka do velkého hrnce a přidejte vodu. Hrnec postavte na střední plamen a vařte.

  3. Jakmile směs začne vřít, snižte teplotu a nechte jablka dusit pod pokličkou, dokud nejsou měkká. To by mělo trvat asi 15‑20 minut. Občas promíchejte, abyste zabránili připálení.

  4. Když jsou jablka měkká, přidejte cukr, skořici a hřebíček. Důkladně promíchejte.

  5. Snižte teplotu a nechte přesnídávku na mírném ohni dalších 5‑10 minut, aby se cukr rozpustil a chutě se spojily.

  6. Odstraňte hrnec z ohně a nechte přesnídávku vychladnout. Můžete ji servírovat teplou nebo ji nechat vychladit v lednici a podávat chladnou.

Nákup použitých surovin pro recept

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Zdravé jablečné lívance bez mouky, jen z ovesných vloček

Zdravé jablečné lívance bez mouky, jen z ovesných vloček

Jablečné řezy s drobenkou (vegan)

Jablečné řezy s drobenkou (vegan)

Pečený tvaroh s jablky a křupavou drobenkou

Pečený tvaroh s jablky a křupavou drobenkou

Apple pie: klasický americký jablečný koláč

Apple pie: klasický americký jablečný koláč

Šťavnatý jablečný koláč s čokoládovou ganache polevou

Šťavnatý jablečný koláč s čokoládovou ganache polevou

Fit žemlovka s jablky a tvarohem

Fit žemlovka s jablky a tvarohem

Zdravé hraběnčiny řezy s tvarohem a jablky

Zdravé hraběnčiny řezy s tvarohem a jablky

Jablečný závin ze špaldové mouky s tvarohem

Jablečný závin ze špaldové mouky s tvarohem

Jablečno-skořicové pletence z kynutého těsta

Jablečno-skořicové pletence z kynutého těsta

Proteinový mug cake s jablkem

Proteinový mug cake s jablkem

Jablečná bábovka s brusinkami

Jablečná bábovka s brusinkami

Vegan nepečený čokoládový dort s granátovým jablkem

Vegan nepečený čokoládový dort s granátovým jablkem

Kokosová panna cotta s jablkem, hruškou a ořechy

Kokosová panna cotta s jablkem, hruškou a ořechy

Jablečné košíčky hotové za 20 minut

Jablečné košíčky hotové za 20 minut

Křupavé jablečné tacos, po kterých se budete olizovat až za ušima

Křupavé jablečné tacos, po kterých se budete olizovat až za ušima