Francouzská krémová cibulačka se zapečenou bagetkou

90 min.
Komentáře
Francouzská krémová cibulačka se zapečenou bagetkou

Ideální jídlo, které při těchto chladných dnech zahřeje. Tato polévka je navíc plná výrazných chutí a navrchu si vychutnáš křupavou bagetku s roztékajícím se sýrem.

Tak pojďme na to!

1 porce obsahuje

  • 389 kcal
  • 32 g sacharidů
  • 19 g tuků
  • 17 g bílkovin

Na 4 porce

Na polévku:
Navrch:
  • 1 celozrná bageta
  • 30 g tvrdého sýra

Postup

  1. Francouzská krémová cibulačka se zapečenou bagetkouNejdříve si připrav cibulový základ. 

  2. Všechnu cibuli oloupej a nakrájej na tenké proužky. V rendlíku si rozehřej přepuštěné máslo. Cibuli hoď do rendlíku, přiklop pokličkou a na mírném plameni restuj. Celý proces ti zabere min. 40 minut, ale opravdu se to vyplatí.

    Průběžně nezapomeň míchat.Francouzská krémová cibulačka se zapečenou bagetkou

  3. Až bude cibule zredukovaná tak na 1/2 a chytne hnědou barvu, přidej 1 lžíci hovězího bujónu a podlij vývarem či vodou. 

    Přilij také bílé víno, přihoď svázané větvičky bylinek (rozmarýn, tymián, bobkový list) a přisyp sůl a mletý pepř. Přiveď k varu, aby se všechny chutě uvolnily a vyvařil se alkohol.

  4. Hotovou polévku servíruj samotnou a nebo ji ještě vylepši zapečenou bagetkou.

    Jednu porci polévky nalij do malého rendlíčku či misky, která může do trouby. Navrch polož plátky bagety, posyp nastrouhaným sýrem a dej zapéct.

  5. Pak už jen vychutnávej tu smršť intenzivních chutí!Francouzská krémová cibulačka se zapečenou bagetkou

Nákup použitých surovin pro recept

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Fazolová polévka z červených fazolí

Fazolová polévka z červených fazolí

Italská polévka minestrone

Italská polévka minestrone

Japonská miso polévka s tofu

Japonská miso polévka s tofu

Marocká cizrnová polévka Harira

Marocká cizrnová polévka Harira

Krémová hrachová polévka ze zeleného hrášku

Krémová hrachová polévka ze zeleného hrášku

Krémová pórková polévka s bramborem

Krémová pórková polévka s bramborem

Krémová polévka z hokaido

Krémová polévka z hokaido

Mexická polévka s hovězím masem

Mexická polévka s hovězím masem

Pikantní polévka z červené čočky se zázvorem

Pikantní polévka z červené čočky se zázvorem

Rajčatová polévka s batáty

Rajčatová polévka s batáty

Ciorba de Burta: rumunská dršťková polévka

Ciorba de Burta: rumunská dršťková polévka

Gazpacho studená polévka

Gazpacho studená polévka

Dýňová polévka z pečené dýně se zázvorem

Dýňová polévka z pečené dýně se zázvorem

Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka

Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka