Přípravou a vařením tradičního ramenu strávíte v kuchyni několik hodin. A co si budeme nalhávat, komu by se do toho chtělo. Práci jsme si proto ulehčili hned v několika bodech. Výsledkem je i tak výborná, sytá polévka na styl ramenu.
1 porce obsahuje
- 390 kcal
- 37 g sacharidů
- 13 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 2 porce
- 7 g shitake hub
- 160 g kuřecího masa
- 25 g sójové omáčky
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 2 stroužky česneku
- 3 plátky zázvoru
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 g ramen nudlí
- 2 vejce
- koriandr
- 1 jarní cibulka
- 1 ředkvička
- sezam
Postup
-
Do hrnce s přibližně půl litrem vody přidáme česnek, zázvor, sójovku a cukr. Povaříme několik minut. Přidáme tekutý kupovaný bujón a ochutnáme. Pokud se nám bude vývar zdát nevýrazný, přidáme ještě trochu sójovky. Do vývaru můžeme také přidat koření (stačí na špičku nože) – sušený zázvor, česnek, mletý kmín a skořici. Z vývaru nakonec vytáhneme česnek i zázvor.
-
Ramen nudle si uvaříme podle návodu. Rovnoměrně rozdělíme do dvou misek, přidáme orestované maso, houby nakrájené na plátky a rozkrojené vajíčko (které jsme si předtím uvařili naměkko). Ozdobíme cibulkou, ředkvičkou, koriandrem a sezamem. Ihned podáváme.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvor! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.