Topnatur Low Carb Směs na chléb
Topnatur Low Carb Směs na chléb - směs na přípravu bezlepkového chleba
Topnatur Low Carb Směs na chléb je sypká směs pro přípravu bezlepkového chleba (cca 400 g) nebo housek s vysokým obsahem vlákniny. Do směsi přidáte pouze jogurt a vejce podle návodu a během chvíle máte připravené těsto. Chleba obsahuje vyváženou směs lněné mouky, psyllia, bramborové vlákniny a směsi semínek (dýňové, slunečnicové).
Vychutnat si můžeš jak originální recepturu, tak i více semínky nabitou variantu kombinující lněná, sezamová, slunečnicová, chia a konopná semínka.
Topnatur Low Carb Směs na chléb v bodech:
- sypká směs pro přípravu chleba nebo housek
- vysoký obsah vlákniny
- přidáte pouze jogurt a vejce
- rychlá a jednoduchá příprava
100 g | |
Energetická hodnota | 1707 kJ / 410 kcal |
Tuky | 20 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 2,3 g |
Sacharidy | 27 g |
- z toho cukry | 1,4 g |
Vláknina | 21 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 1,8 g |
100 g | |
Energetická hodnota | 1466 kJ / 352 kcal |
Tuky | 25 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 3 g |
Sacharidy | 10 g |
- z toho cukry | 1,6 g |
Vláknina | 30 g |
Bílkoviny | 24 g |
Sůl | 2 g |
Ingredience
Směs semínek v různém poměru 34% (sezamové, sunečnicové, konopné, lněné, chia semínka), bezlepkové ovesné vločky, bezlepková ovesná mouka, bramborová vláknina, lněná mouka, jáhly, psyllium, kypřící látky: vinný kámen (hydrogenvinan draselný), jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný), sůl, kmín.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Ingredience
Směs semínek v různém poměru (slunečnicové a dýňové), lněná mouka (zlatá a hnědá), bramborová vláknina, psyllium, kypřící látky (vinný kámen (hydrogenvinan draselný), hydrogenuhličitan sodný), sůl, lahůdkové droždí, stabilizátor: xantanová guma, kmín.
Doporučení výrobce
- Nejprve si rozehřejte troubu na 170 °C.
- Do mísy rozbijte 4 vejce a ručním šlehačem je vyšlehejte do pěny.
- K vyšlehaným vejcím přimíchejte 150 g smetanového jogurtu.
- Přisypte směs na chléb a důkladně vše promíchejte.
- Směs nechte 2 minuty odstát a poté tvarujte chléb nebo bulky.
- Směs půjde lépe tvarovat, pokud si ruce navlhčíte vodou.
- Chléb nebo bulky umístěte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 60 min (chléb) nebo 35 min (bulky) při 170 °C.
- Po dopečení vytáhněte směs z trouby a nechte vychladnout.
- Pro zachování čerstvosti doporučujeme chléb uchovávat v chladu.
- Tip: Chléb nebo bulky před pečením posypte semínky (dýňové, slunečnicové) pro dozdobení.
Doporučení výrobce
- Nejprve si rozehřejte troubu na 200 °C.
- Obsah sáčku smíchejte s 450 ml studené vody a nechte 5 minut odstát.
- Poté tvarujte chléb nebo bulky.
- Směs půjde lépe tvarovat, pokud si ruce navlhčíte vodou.
- Chléb nebo bulky umístěte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 80 min (chléb) nebo 40 min (bulky) při 200 °C.
- Po dopečení vytáhněte směs z trouby a nechte vychladnout.
- Pro zachování čerstvosti doporučujeme chléb uchovávat v chladu.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na suchém, chladném a tmavém místě.